Hlavní obsah

Ballesteros na 90 procent

Co nového hlásí světový golf? Pokrok v léčbě Seveho Ballesterose, možnost více divokých karet pro Evropu v Ryder Cupu a další zajímavosti.

Článek

Seve Ballesteros je podle svých slov na „90 procent“ vyléčen z mozkového nádoru, kvůli kterému podstoupil čtyři operace a chemoterapii. Španěl to prohlásil v rozhlasovém interview a dodal, že už může provozovat sporty jako běh či plavání a že už začal hrát také golf. „Při léčbě jsem trpěl jako zvíře, ale bojoval jsem,“ řekl Ballesteros, kterého čeká pátá etapa chemoterapie. Pětinásobný vítěz majoru se v neděli ukázal poprvé na veřejnosti, když navštívil zápas fotbalové ligy Santander – Almeria.

Evropský tým v Ryder Cupu 2010 bude mít nejvýše čtyři hráče na divoké karty – uvedl to Thomas Björn, předseda turnajového výboru European Tour. Kapitán Colin Montgomerie chce současný počet dvou karet zvýšit. Jednou mluvil o šesti přímých postupujících z kvalifikace a šesti divokých kartách a jindy dokonce prohlásil, že by jako kapitán nejraději vybral všech dvanáct hráčů osobně.

British Open 2013 bude hostit skotský Muirfield, linksové hřiště s parem 71, a to pošestnácté v historii. Svůj první ze tří britských majorů tam v roce 1966 vyhrál Jack Nicklaus, dalšími bývalými šampiony jsou Nick Faldo, Walter Hagen, Lee Trevino, Tom Watson a Ernie Els, který tam vyhrál poslední Open v roce 2002.

Reklama