Hlavní obsah

Čejka ztrácí jednu ránu!

Skvělý golf v 1. kole Players se 66 ranami (-6) vynesl Alexe Čejku na dělené druhé místo v Ponte Vedra Beach, o úder za vedoucího Bena Cranea.

Článek

Čejka se dělí o druhou příčku s Johnem Mallingerem a Richardem S. Johnsonem, o ránu zpět je devět hráčů, mj. Retief Goosen, David Toms, Ian Poulter, Bubba Watson a Camilo Villegas. Tiger Woods hrál 71, stejně jako obhájce titulu Sergio García, o dvě rány horší byl Phil Mickelson.

Zasaženo všech 14 fairwayí, k tomu 17 z 18 greenů v regulaci a 22 patů – to je skvělá Čejkova bilance na úvod, kdy se dopustil jediného bogey, hned na své druhé jamce, jedenáctce. Pak ale už nechyboval, ještě do konce první devítky si připsal pět birdie a další dvě vystřihl na jamkách číslo sedm a osm hřiště TPC Sawgras.

„Nefoukal vítr ani tu není takový rough jako v minulosti, takže se dalo skórovat,“ pochvaloval si Čejka a dodal: „Jsem rád za los, první kolo ve čtvrtek odpoledne a druhé v pátek ráno – mezi koly nerad dlouho čekám.“

Bylo to druhé nejlepší Čejkovo kolo v sezoně, před dvěma týdny v Hilton Head zahrál 64 (-7) a turnaj vedl, než se po výsledku 71–72–72 podělil o 13. příčku. Minulý týden nehrál pro zranění zad.

„Měl jsem menší zákrok v San Diegu, opět to byl skřípnutý nerv, už od týdnu během Masters,“ doplnil Čejka. „Necítím se stoprocentně dobře, ale cítím se připravený. Aspoň nemám čas myslet na jiné věci. Pozor na zraněné golfisty! “

Reklama