Hlavní obsah

VIDEO: Čejka finálové kolo nezvládl, v Ponte Vedra Beach vyhrál Švéd Stenson

Golfista Alex Čejka v neděli nezvládl závěrečné kolo prestižního turnaje Players Championship v Ponte Vedra Beach a premiérového triumfu na okruhu PGA se nedočkal. Osmatřicetiletý německý reprezentant, který se narodil v Mariánských Lázních, zahrál závěrečných osmnáct jamek s podprůměrným výsledkem sedm ran nad par a z vedoucího místa se propadl na konečné dělené deváté místo.

Článek

Vítězem soutěže s dotací 9,5 miliónu dolarů se v neděli stal švédský profesionál Henrik Stenson. Stejně jako Čejka v závěrečný den "pátého majoru" zklamal první hráč světa Tiger Woods, jenž byl po třech kolech druhý a šel s českým rodákem ve skupince. Americká hvězda skončila na osmé příčce.

Čejka dlouho útočil na své první vítězství na americkém okruhu PGA. Po třech kolech vedl o pět úderů, což byl největší náskok v šestatřicetileté historii turnaje. V poslední den soutěže ale naprosto selhal. Kupil chybu za chybou a zahrál dokonce druhý nejhorší výsledek závěrečného kola - 79 úderů.

"Byl to jeden z těch dnů, kdy se vám nic nedaří," uvedl Čejka, jenž ale odmítl, že by za jeho selháním ve finálovém kole byla nervozita. "Trochu tlaku tam bylo, ale nervózní jsem vůbec nebyl. Snažil jsem se dělat svou práci, ale je to hodně těžké hřiště. Možná kdybych měl lepší začátek a neudělal double bogey na čtyřce, mohlo to vypadat úplně jinak. Takový je někdy golf," poznamenal muž, jenž odešel z tehdejšího Československa s rodiči v devíti letech.

Čejka, který zhruba týden před turnajem dostal injekci, aby znovu získal cit v pravé paži, nedělal z promarněné životní šance tragédii. "Mohl jsem, nebo spíš měl jsem hrát lépe. Ale to je OK. Někdy musíte na dveře klepat déle, než je otevřete," poznamenal.

Třiatřicetiletý Stenson naopak prožil neobyčejně vydařený den s bilancí 66 ran. V konečném účtování nastřádal dvanáct úderů pod par hřiště a suverénně utekl ve výsledkové listině svým konkurentům. Druhého Brita Iana Poultera porazil o čtyři rány. Za svůj druhý titul z americké PGA inkasoval 1,7 miliónu dolarů.

Reklama