Hlavní obsah

Golfový turnaj v Čeladné ponese název Moravia Silesia Open

PRAHA

Moravia Silesia Open - tak bude znít název profesionálního golfového turnaje, který se bude hrát na přelomu července a srpna v rámci European Tour v Čeladné. Promotér turnaje se v názvu totiž nakonec rozhodl prezentovat region, v němž se původní Czech Golf Open měl uskutečnit. Pořadatelé to oznámili na pondělní tiskové konferenci v Praze.

Článek

Podle zástupce pořádající agentury Altamira Petera Kovarčíka místo obvyklého názvu titulárního sponzora ponese turnaj název oblasti, kde se bude hrát. "Bylo to přání většiny sponzorů. Řada z nich působí právě v tomto kraji a turnaj tak pomůže zviditelnění regionu," prohlásil promotér, kterému se podaří přivést nejlepší evropské golfisty do České republiky znovu po 12 letech.

Čeladná je v plné přípravě na očekávaný turnaj, na který by podle pořadatele mělo dorazit v průběhu čtyřdenních bojů až 15 tisíc diváků. Stal by se tak nejsledovanější golfovou akcí na českém území vůbec. Rozhodující pro účast diváků však bude start zajímavých hráčů, o nichž promotéři stále jednají.

Smluvně je vázán Miguel Angel Jimenéz, který hřiště projektoval a jenž během příštího týdne do Čeladné dorazí, aby se přesvědčil o stavu příprav. Kovarčík však věří také v účast českého rodáka Alexe Čejky, německého supertalentu Martina Kaymera, přesvědčen je i o účasti Colina Montgomerieho a dalších. Jednání o účasti předních golfistů ale teprve finišují.

Jasno už je naopak o rozdělení divokých karet určených pro nejlepší české profesionály i amatéry. Prezident České golfové federace Milan Veselý informoval, že o pět karet pro nejlepší amatéry se budou ucházet vítěz dorosteneckého mezinárodního mistrovství ČR, nejlepší tuzemský junior, dva nejlepší z kvalifikace v Čeladné a jednu dostane pořádající klub. Již dříve bylo oznámeno, že o pět míst se utkají v kvalifikaci také čeští profesionálové.

Reklama

Související témata: