Hlavní obsah

Caddie na silnici, hráč na tatami, matka v plusu

Přinášíme zajímavosti ze světa golfu: o bláznivé pouti jednoho caddieho, o nezvyklé přípravě japonského hráče a o dobré sázce matky turnajového vítěze.

Článek

S bagem na zádech hodlá ujít 145 kilometrů caddie Billy Foster, a to v týdnu před British Open. Ještě jako nosič holí Sergia Garcíi se rozhodl takto zapojit do charitativní akce. Ve čtvrtek, kdy začíná Scottish Open v Loch Lomond, odsud vyrazí tak, aby v pondělí došel do dějiště British Open v Turnberry. Bez služeb kedíka se tak bude muset před majorem obejít jeho současný zaměstnavatel Lee Westwood – ale Foster chůzi s bagem aspoň pořádně natrénuje.

Japonská bojová umění ve snaze zlepšit svůj golf začal provozovat Shingo Katayama. Letošní překvapení Masters – samostané čtvrté místo – se zaměří na přenesení pozitivních věcí do svého švihu. Katayamovým cílem zůstává vyhrát major, i když před Masters tvrdil, že to žádný Japonec jeho generace nedokáže. Hráč přitom nadále zůstane věrný japonské tour. „Měl jsem možnosti hrát americkou PGA Tour, ale cítím se pohodlně doma, kde je tour na vysoké úrovni,“ řekl Katayama.

Jako amatér odešel vítězný Shane Lowry v neděli z Irish Open bez pětníku, ale rodina si pomohla k penězům! Matka 22letého Ira vsadila před turnajem 50 eur na vítězství svého syna v kursu 250:1, takže brala 15 000 eur. „Sám jsem na sebe nesázel, ale máma ano a dobře udělala – aspoň má narozdíl ode mě hezký šek,“ řekl Lowry, který coby amatér musel oželet vítěznou prémii půl milionu eur – takto ji shrábl druhý v pořadí, Angličan Robert Rock poražený Irem v play off.

Reklama

Související témata: