Hlavní obsah

Mickelson kvůli ženě nehraje

Silný program má tento týden světový golf. European Tour hraje svůj PGA Championship s osmi vítězi majorů, americká tour pokračuje turnajem Byrona Nelsona.

Článek

BMW PGA Championship: titul ve Wentworthu obhajuje Miguel Ángel Jiménez, jemuž budou dělat doprovod pro první dvě kola krajan José María Olazábal a Argentinec Ángel Cabrera. „Jsem na tour 21. sezonu a povím vám, že ve svých 45 letech odpaluji vůbec nejdál,“ řekl Jiménez, který se před turnajem projel v závodním BMW na okruhu v Brands Hatch, tak jako loni Španělem v play-off poražený Oliver Wilson (oba na snímku). Hraje se o 4,5 miliónu eur, záznamy vysílá Nova Sport (1. kolo pátek 0.00, 2. kolo pátek 23.30, 3. kolo sobota 23.10 a 4. kolo neděle 23.00).

HP Byron Nelson Championship: v texaském Irvingu chybí světová dvojka Phil Mickelson, odhlásil se kvůli rodinným trablům. Jeho žena Amy, matka tří dětí, má rakovinu prsu, čekají ji další vyšetření a operační zákrok. Titul obhajuje Adam Scott, který na posledních pěti turnajích neprošel cutem, dále hrají Vijay Singh, Ian Poulter, Anthony Kim a také Alex Čejka. Celkem jde o 6,5 miliónu dolarů, přímé přenosy vysílá ČT 4 Sport – čtvrtek, pátek a neděle od 21.00, sobota od 21.25.

Reklama