Hlavní obsah

Devítiletý talent Zapletal dobývá Evropu

Ostré srovnání se zahraniční konkurencí prožil Matyáš Zapletal už v devíti letech. Začátek letošní sezony strávil na turnajích ve Španělsku. A vedl si výborně.

Článek

Hráč GC Austerlitz, trojnásobný vítěz české U.S. Kids Golf Tour v kategorii 7–8 let, který si od loňského září snížil handicap z 15,4 na 11,9, odjel na jih Španělska se svým otcem.

„Letos se Matyáš díky našemu pobytu a zapojení do turnajů stal členem španělské golfové federace. To mu umožňuje účastnit se žákovských turnajů po celém Španělsku,“ vysvětlil jeho otec a caddie Miroslav. Ve dvou turnajích na hřištích v Andalusii v kategorii žáků do 10 let skončil Matyáš Zapletal pokaždé druhý.

Nejprve v březnu na hřišti Añoreta Golf nedaleko Malagy dělila Matyáše od vítěze jedna rána. V dubnu v Medina Elvira Club de Golf zopakoval stříbrnou pozici, tentokrát s odstupem dvou ran.

Matyášovo úspěšné tažení pokračovalo po návratu ze Španělska i doma. Poslední dubnový víkend v Nové Americe odstartoval letošní U.S. Kids Tour v kategorii žáků 9–10 let a po výsledcích 74 a 67 s přehledem zvítězil.

Reklama