Hlavní obsah

Tiger změnil vybavení

Tiger Woods hrál v 1. kole Memorial Tournament neobvykle konzistentní golf. Co se skrývá za zasažením 13 ze 14 fairwayí? Možná i změna

Článek

Světová jednička se po experimentování se shafty svého driveru Nike Dymo 380 při květnovém Players pustila i do změny loftu. Místo 9,5 stupně má hlava Woodsova driveru úhel líce 10 stupňů.

Detail? Možná, ale pro Tigera významný. Ostatně, jedinkrát, kdy netrefil fairway, odpaloval trojkou dřevem.

„S tím, jak se u mě změnilo uvolnění hole pod vedením trenéra Hanka Haneyho, potřeboval jsem přidat o trochu víc loftu, abych dostal míč do vzduchu a trochu více spinu,“ prozradil Woods na tiskové konferenci.

Průměrná délka jeho odpalů se vlivem loftu nezměnila, naopak se podle Tigera stále prodlužuje díky tomu, že se hráč více opírá o své loni těžce zraněné koleno.

„Pořád ještě nejsem na své plné vzdálenosti, ale lepší se to každým týdnem.“ dodal Woods. „Vrací se mi rychlost i síla. Trvalo to mnohem déle, než jsem si představoval, avšak v jiných sportech je to ještě delší.“

Woods ve čtvrtek také změnil železa. Neměl dosavadní typ Nike Victory Red Forged Blade, ale loňský model Nike Forged Blade, i když rozdíl je podle zástupce firmy pouze kosmetický.

Reklama