Hlavní obsah

Kdo hrál nejlepší golf?

Překvapivé i staronové vítěze měly o víkendu světové profesionální turnaje. Pojďme se podívat, komu v uplynulých dnech šel golf nejlépe.

Článek

PGA Tour: Brian GAY

Tichá voda břehy mele. Nejdřív skoro deset let nic, a teď Američan vyhrává málem jako na běžícím pásu. Po premiérovém titulu z PGA Tour na loňském „druholigovém“ Mayakoba Classic vyhrál 37letý Texasan nejprve dubnové Verizon Heritage a nyní i St. Jude Classic v Memphisu. Při obou letošních triumfech to bylo jednoznačné, o deset a nyní o pět ran. Gayovi nyní stačilo pouze 100 patů. Druhým titulem za necelý rok se zároveň na poslední chvíli kvalifikoval na US Open.

LPGA Tour: Anna NORDQVIST

Pouhých pět startů mezi profesionálkami stačilo 22leté Švédce k vítězství na majoru. LPGA Championship byl navíc jejím prvním velkým turnajem. Loňská amatérská šampionka Británie a vítězka Q-school zahrála ve finále v Marylandu 68 ran a triumfovala s náskokem čtyř úderů. Před klíčovým dnem ji radami uklidňovala krajanka Annika Sörenstam. „Hodně to pro mě znamenalo,“ přisvědčila dosud 214. hráčka světového žebříčku, která zaznamenala jen 101 patů.

Challenge Tour: Robert COLES

Po šesti letech bez vítězství má 36letý Angličan nyní dvě za poslední dva měsíce! Po úspěchu v Maroku triumfoval také na Challenge of Ireland, ovšem až na třetí jamce play off nad Belgičanem Nicolasem Colsaertsem. Sympatického Colese mohli spatřit čeští diváci loni na Ypsilon Golf Challenge v Liberci. Vítězný šek na 24 000 eur posunul Colese do čela Challenge Tour. Kdyby vyhrál ještě potřetí, automaticky by postoupil na European Tour. Jeho trenérem je Clive Tucker, s nímž přináší rozhovor aktuální červnové vydání Golf Digest C&S.

Senior Tour: Delroy CAMBRIDGE

A další starý známý z Česka: 59letý Jamajčan vyhrál svůj pátý turnaj a první za sedm let na Jersey Seniors Classic. Druhý týden za sebou bylo na tour potřeba play off na tři jamky – Cambridge porazil Australana Mikea Claytona a v Jersey si zopakoval titul z roku 2002. „Před sedmi lety jsem šel do finále s výsledkem pět pod par a zahrál jsem 68. Tentokrát jsem usínal s vědomím, že jsem na tom stejně – a znovu to vyšlo,“ řekl vítěz, který hrál loni Casa Serena Open na Roztěži.

Reklama