Hlavní obsah

Mickelson chce pohár pro manželku

Dnes začíná na hřišti Bethpage Black u New Yorku druhý major turnaj sezony. Jaké byly novinky těsně před startem US

Článek

Phil Mickelson kvůli onemocnění své ženy karcinomem prsu zřejmě vynechá British Open, protože v červenci se manželka bude zotavovat z chirurgického zákroku, a turnajový golf začne světová dvojka znovu hrát nejdříve v srpnu. „Je to nezvyk, nebýt na majoru s rodinou. Mám ale extra motivaci. Amy si už dlouho přeje, abych pro ni vyhrál pohár za US Open,“ řekl Mickelson, který v úterý oslavil 39. narozeniny.

Tiger Woods pronesl vůči svému rivalu Mickelsonovi slova obdivu a podpory. „Vůbec si neumím představit, s jakým emocionálním tlakem se nyní musí vyrovnávat (kvůli onemocnění manželky). A klobouk dolů, jak to zvládá,“ pravil Woods a připomněl, že se svou ženou hrál proti Mickelsonovým několikrát stolní tenis, takže o animozitách v soukromí nemůže být řeč.

Angel Cabrera letos vůbec nemusel hrát a tedy vyhrát Masters! Kvůli tomu, že na předchozích dvou turnajích neprošel cutem, Argentinec zvažoval, že na první major sezony nepojede! Přesvědčil ho až přítel a někdejší sponzor Eduardo Romero. „Říkal, že hraje špatně a že do Augusty nepoletí, ale přinutil jsem ho změnit názor,“ prozradil Romero.

Sören Kjeldsen odstoupil z US Open kvůli infekci ucha.

Déšť smáčel dějiště US Open v posledních šesti týdnech a zůstává v předpovědi počasí i na dobu majoru. Vlhké a měkké hřiště by mělo favorizovat ranaře. Pravidlo, podle něhož by se míč na fairwayi mohl označit, zvednout a očistit, ale platit nebude. Pokud bude hřiště nehratelné, turnaj se přeruší.

Oakmont v Pensylvánii bylo potvrzen jako dějiště US Open 2016. Bude se tu hrát rekordně podeváté. Poslední US Open v roce 2007 zde vyhrál Angel Cabrera.

Reklama