Hlavní obsah

Start golfového US Open spláchl déšť

FARMINGDALE

Předpověď špatného počasí vyšla a US Open bylo přerušeno, sotva v dešti začalo. První kolo nestačil nikdo dohrát. Lídři jsou na -1, Tiger Woods na +1.

Foto: Mike Segar, Reuters

Golfista Tiger Woods během prvního kola US Open

Článek

Golf se na Bethpage Black přestal kvůli silnému dešti hrát už po desáté dopoledne. A před čtrnáctou hodinou bylo jasno – tedy nikoli na obloze, nýbrž u organizátorů: dnes se už pokračovat nebude, kolo je odloženo na pátek.

Poté, co začal čtyřmi pary za sebou, se obhájce titulu Tiger Woods dopustil double bogey na čtyřparové páté jamce, kde nejprve trefil strom a po záchranném pitchi zpět na fairway zahrál ke všemu do bunkeru. Byl to jeho třetí „dabláč“ sezony.

Na skóre –1 jsou zatím čtyři hráči: Jeff Brehaut (po 11 jamkách), Johan Edfors (po 4), Andrew Parr a Ryan Spears (oba po 3). Jedenáct dokončených jamek je maximem, jakého dnes šlo dosáhnout. Kolo rozehrálo jen 78 ze 156 hráčů.

Práci pořadatelů, kterým se ve středu večer podařilo dostat rychlost greenů na požadované minimium 14 stop, vytrvalý déšť zničil. Greeny a celé jamky, jako jednička a osmnáctka, se staly nehratelnými.

„Jsme tu jako sardinky. Ještěže netrpím klaustrofobií,“ komentoval Ian Poulter poměry v klubovně, která se stala úkrytem pro mnohem víc lidí, než je schopna pojmout.

Reklama