Hlavní obsah

Mizerný Tigerův začátek

Špatným směrem se vydal Tiger Woods na pouti za obhajobou titulu na US Open. Světová jednička předvedla v dohrávce prvního kola golf se 74 ranami.

Článek

Woodsův výsledek +4 ze zrodil na druhé devítce hřiště Bethpage Black. Po 14. jamce se Tiger dotáhl na skóre even par, když zahrál druhé birdie dne, jenže následoval finiš double bogey-bogey-par-bogey, což v době skončení znamenalo sešup do sedmé destíky průběžného pořadí

Za kolo zahrál Woods celkem 31 patů a jen jedenkrát ze čtyř případů předvedl záchranu z písku. Zasáhl jen 8 ze 14 fairwayí a 10 z 18 greenů v regulaci. Důkazem toho, jak mokré hřiště zkracuje rány, budiž Tigerova průměrná délka odpalů: jen 255 metrů… Útěchou Woodsovi může být snad to, že naposledy zahrál v jednom kole dvě double bogey právě loni na US Open.

Stejný výsledek jako Woods hrál mj. Angel Cabrera, vítěz roku 2007 a letošní šampion Masters. Na 73 skončili Geoff Ogilvy, Steve Stricker a Henrik Stenson, 72 úderů měli Vijay Singh, Jim Furyk a Rory Sabbatini.

Prozatimními lídry v klubovně jsou Američan Drew Weaver(22letý amatér) a Graeme McDowell ze Severního Irska, kteří hráli 69 ran, 1 pod par. O ránu zpět jsou Američané Jeff Brehaut a Ryan Moore a Angličan Ian Poulter.

„Ne, nechtěl bych jít znovu na hřiště. Asi bych byl o pár holí lehčí,“ řekl viditelně rozzlobený Woods.

Reklama