Hlavní obsah

Nový bilancuje v polovině sezóny

Tři umístění v první desítce po pěti odehraných turnajích EPD Tour naplňuje českého profesionála Marka Nového optimismem. Cílem je celkové umístění v Top 5, což mu zaručuje kartu na Challenge Tour. Tento týden však musí nejdříve v Tálích na Czech PGA Tour bojovat o evropskou kartu do Čeladné.

Článek

Na posledním turnaji EPD Tour v Hazlově byl k vítězství nejblíže, když po prvním kole vedl. „Chci samozřejmě pokaždé vyhrát, proto hraji golf. Již dvakrát jsem letos měl šanci na vítězství a tak jsem věřil, že to do třetice všeho dobrého vyjde,“ prozradil Nový, který byl z druhého místa z Hazlova zklamaný, ale …

„Na druhou stranu bych ve finále musel zahrát devět pod par, což bylo nereálné. De Vries hrál skvělě a my s Kindem jsme na něj ani jednou nezatlačili,“ dodal hrající redaktor Golf Digest C&S.

Po zhruba polovině sezony může být aktuálně třetí muž domácího Order of Merit spokojen. I když… „Chtěl jsem co nejdříve nasbírat peníze do žebříčku kvůli Čeladné a zaměřit se pouze na EPD Tour, což se nepodařilo,“ přiznal Nový, který tak musel tento týden odjet do slovenských Tálí na turnaj Czech PGA Tour.

Tři umístění v Top Ten

Nový letos odehrál pět turnajů EPD Tour a třikrát se umístil v Top Ten. Kromě druhého místa z Hazlova byl osmý na švýcarském Sempachersee Classic a devátý po Augsburg Classic v Německu. V žebříčku je nyní na 21. místě s malou ztrátou na 5. místo, které zaručuje kartu na Challenge Tour 2010.

Co první profesionální sezona Novému ukázala? „Přesvědčil jsme se, že mohu na tour soupeřit s nejlepšími hráči a dokonce přemýšlet o vítězství. V to jsem před sezonou pouze doufal, ale netušil, zda se nejedná pouze o mé zbožné přání,“ prozradil český profesionál.

Mezi slabé stránky sám zařadil psychiku ve finálových kolech. „Tam vidím problém a budu na něm pracovat se svou psycholožkou. Opakuje se to velmi často, což již nemůže být náhoda,“ řekl Marek Nový. Výsledek budeme moci vidět počátkem července v německém Fleesensee.

Reklama