Hlavní obsah

Dva šampusy pro Montyho

Colin Montgomerie se tento týden stal sběratelem šampaňského. Na BMW International Open dostal už druhou láhev, tentokrát za sobotní hol-in-one.

Článek

Po úterních 46. narozeninách, které mu pořadatelé turnaje u Mnichova zpříjemnili první lahví šampusu, se současný kapitán Ryder Cupu dočkal další oslavy.

Ve třetím kole totiž zahrál hole-in-one: na tříparové osmé jamce, měřící 143 metrů, se trefil osmičkou železem a zaznamenal své už deváté eso na European Tour.

„Hrál jsem dnes špatný golf, žádné birdie, takže hole-in-one mi jinak příšerné kolo (72 ran) zpříjemnila,“ pravil Montgomerie, který se s celkovým výsledkem –3 dělí o 58. místo.

Za svůj úspěch s osmičkou na osmičce tentokrát dostal magnum láhev značky Duval Leroy. Nejlepší ocenění esa během celé kariéry inkasoval před lety na Irish Open, a sice automobil.

„Myslím, že v amatérských dobách jsem měl také devět hole-in-one. A to není málo. Hra železy byla vždycky mou silnou stránkou, jako u Olazábala nebo Langera,“ dodal Skot.

Právě Bernhard Langer ve svých 51letech opět rozburácel německé hřiště, když ve 3. kole v Eichenriedu zahrál 65 ran (-7).

Reklama