Hlavní obsah

Kim s rekordem, Tiger v závěsu, Čejka tone

Od začátku golf jako břitva! V prvním kole AT&T National zahrál obhájce titulu Anthony Kim rekord hřiště 62 a hostitel Tiger Woods byl jen o dvě rány horší.

Foto: Milan Malíček, Právo

Golfista Alex Čejka na hřišti ve Zbraslavi

Článek

„Moje sebevědomí bylo spláchnuto do záchodu,“ tvrdil Kim před turnajem na Blue Course v Congressional Country Clubu v narážce na letošní špatné výsledky. Ztracenou sebedůvěru však 24letý Američan rychle našel díky osmi birdie, jimiž se dopoledne vyšvihl do čela podniku hraného o šest milionů dolarů.

Na výzvu reagoval odpoledne Woods sedmi birdie, k nimž se dopustil jediného bogey. Výsledek 64 je jeho nejlepším na PGA Tour za poslední dva roky a světová jednička ztrácí na děleném druhém místě jen dvě rány. „Greeny byly bohužel po nočním dešti příliš měkké, ale s tím nic neudáláme,“ pravil hostitel turnaje.

Divoké kolo se špatným koncem prožil Alex Čejka, loni se dělící o deváté místo. Tentokrát hrál na úvod 73 ran: čtyři birdie, osm parů, pět bogey a jedno double bogey – to na nejtěžší čtyřparové jedenáctce, kde měl Woods bogey. Pro Čejku, který šel druhou devítku za +4, to znamená dělené 91. místo a špatné vyhlídky na cut.

Reklama