Hlavní obsah

Vrchol sezony a obhájce Lizánek

Šestý turnaj domácí profesionální sezóny je zároveň jejím vrcholem. V Telči se odehraje PGAC Championship Strokeplay, tedy mistrovství na rány. Čeká se skvělý golf.

Článek

Bojovat o cenný double bude na osmnáctce v Telči i letošní vítěz jamkovky z Ropice Lukáš Lizánek. Vedoucí hráč domácího Order of Merit je zároveň obhájce titulu. Loni na stejném místě skončili druzí Petr Skopový a John Horsky.

Lizánkovi budou chtít skřítit plány s obhajobou především hrající redaktor Golf Digest C&S Marek Nový, Jiří Němeček a v posledních týdnech skvěle hrající Petr Štrougal. Nesmíme zapomínat ani na Roberta Schovánka, který se předvedl na EPD Tour v dobrém světle.

Poprvé od turnaje ve Waidhofenu se na podniku Pilsner Urquell Czech PGA Tour 2009 objeví vítěz Order of Merit 2006 a 2008 Petr Skopový, který většinou startuje na Alps Tour. Své by mohl říci i jeho velký soupeř Petr Nič.

Turnaj s dotací 400 tisíc korun otevře zítra tradiční pro-am, nedělní úvodní kolo začíná v 8 hodin, pondělí finále startuje o hodinu později.

Reklama