Hlavní obsah

Čeladná zachraňuje Čeladnou

Čeladná, kde se za necelé tři týdny má hrát European Tour, vzala věci do svých rukou. Zdejší klub se stal novým pořadatelem turnaje místo původní firmy.

Článek

Dva týdny poté, co se Altamira Agency zbavila promotéra Petera Kovarčíka, se turnaj Moravia Silesia Open zbavil samotné Altamiry. Soutěž s původně ohlášenou dotací 2,5 miliónu eur bude místo pražské společnosti oficiálně pořádat firma s názvem Qurit Alfa.

Ta je zřejmě přímo propojena s klubem v Čeladné, protože předsedou jejího představenstva je Stephen Flanagan, současně generální manažer a ředitel čeladenského klubu.

Flanagan v prohlášení pro Českou tiskovou kancelář uvedl, že turnaj měl nedostatečně finanční zajištění a společnost Altamira zase „nedořešené  vlas­tnické vztahy.“ Příklad: přestože Kovarčík o sobě prohlašoval, že je padesátiprocentním vlastníkem Altamiry, nic takového nebylo v obchodním rejstříku zapsáno.

Štědře dotovaný turnaj nemá titulárního sponzora a přínos ostatních se pohybuje celkově v řádu jen několika milionů korun. Akci, která se má vrátit po dvanácti letech od posledního Czech Open, reálně hrozilo zrušení a českému golfu mezinárodní ostuda. Proto se do běhu věcí vložil Prosper Golf Club Čeladná, který vlastní Stanislav Pros, jeden z nejbohatších českých podnikatelů, a zřejmě turnaj z velké části zafinancuje.

Nejasné je zatím konkrétnější hráčské obsazení soutěže, jejíž tváří je Prosův přítel Miguel Ángel Jiménez a kde účast oficiálně potvrdil Alex Čejka.

Pořá­dající agentura například operovala se jménem Angličana Rosse Fischera, ale tomu se má v nejbližší době narodit dítě, takže jeho odjezd od rodiny kvůli turnaji není pravděpodobný. Mezi dalšími Altamira původně uvedla jména Soren Kjeldsen, David Howell nebo Paul McGinley.

Reklama