Hlavní obsah

Topmodelka Němcová představila nejdražší golfový míček na světě

PRAHA

Prezentace nejdražšího golfového míčku na světě, který je osázen 409 brilianty v hodnotě 20 miliónů korun, předcházela čtvrtečnímu začátku turnaje Moravia Silesia Open v Čeladné. Unikátní diamantový míček z bílého osmnáctikarátového zlata vytvořený speciálně pro akci v Beskydech předvedla z regionu pocházející topmodelka Petra Němcová.

Foto: Drahoslav Ramík , ČTK

Topmodelka Petra Němcová s nejdražším golfovým míčkem na světě

Článek

„Nádherný skvost, dosud jsem tak unikátní šperk neprezentovala,“ svěřila se při pohledu na míček, který pořadatelé PGA European Tour chtějí nechat putovat po všech svých akcích. Turnaj v Čeladné s dotací dvou miliónů eur, přičemž vítězi připadne prémie 333 tisíc (tj. přes 8 miliónů korun), rozehraje ve čtvrtek ráno 156 hráčů, včetně vybrané české patnáctky.

Podnik evropského golfového okruhu se k nám vrací po dvanácti letech a s ním i hráč elitní světové padesátky. Tehdy na Karlštejně to byl nakonec vítězný Němec Langer, v Čeladné jím je aktuálně 39. hráč žebříčku Španěl Jiménez, který hřiště v Beskydech i navrhoval. Hlavním tahákem pro domácí fanoušky bude český rodák s německým pasem Čejka, přičemž trumfem může být 21letý Angličan Wood, který zazářil třetím místem na nedávném British Open.

Do kategorie hráčů, kteří v minulých letech vyhráli velké evropské turnaje, patří Angličané Howell, Ferrie či Skot Drummond a spolufavority lze hledat i mezi dalšími úspěšnými účastníky European Tour jako jsou Francouzi Levet a Cévaër, Argentinci Vancsik a Goya, Dán Huldahl či Ir Lawrie.

Čeští hráči se budou snažit projít po druhém pátečním kole tzv. cutem pro nejlepších 65 golfistů, kteří budou hrát o víkendu o celkové prvenství. Par osmnáctijamkového hřiště, které je specifické členitým terénem i kaskádovitými greeny, činí 72 ran, ale elita bude hrát hluboko pod něj. Přímý přenos z Čeladné nabízí každý den od 15.00 h TV Nova Sport.

Reklama

Související témata: