Hlavní obsah

Titul pro Matthewovou deset týdnů po porodu

Ženský golf má senzační vítězku Women´s British Open. První major titul získala Skotka Catriona Matthewová - deset týdnů po narození svého druhého dítěte.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Britská golfista Catriona Matthewová s trofejí pro vítězku British Open

Článek

Catriona Matthewová vyhrála v Royal Lytham St. Annes o tři rány, když na druhé devítce nasbírala tři birdie. Devětatřicetiletá Skotka udržela předfinálové vedení navzdory tomu, že v posledním kole zahrála 73 ran, 1 nad par. Celkově měla 3 pod par a vyhrála major jako první Skotka a čtvrtá Britka.

„Nemám slov. Nehrála jsem dnes dobře, ale vyšlo mi patování, když jsem to potřebovala,“ prohlásila Matthewová, které se před deseti týdny narodila druhá dcera. Svůj dosud nejlepší výsledek na majoru, druhé místo na Kraft Nabisco Championship 2007, zaznamenala tři měsíce po prvním porodu…

Druhá skončila sedminásobná vítězka majorů, Australanka Karrie Webbová, která finišovala s 68 ranami. O další úder zpět se dělila třetí místo čtveřice Paula Creamerová (71), Hee-Won Hanová (70), Ai Miyazatoová (73) a Christina Kimová (74).

Obhájkyně titulu Jiyai Shinová po double bogey na poslední jamce a 75 ranách se dělila o osmé místo spolu s Američankou Cristie Kerrovou. Double bogey měla na závěr také Creamerová.

Na děleném 11. místě skončila Michelle Wieová, která posléze dostala divokou kartu pro Solheim Cup, který se bude hrát za tři týdny u Chicaga.

Reklama