Hlavní obsah

Harringtona vykolejili rozhodčí

Pod kolaps Padraiga Harringtona na 16. jamce Bridgestone Invitational, kde Ir zahrál triple bogey s vodou, se podepsal stres. Hráčům totiž rozhodčí měřili čas. „Golf má pravidla a hráči se jimi musejí řídit,“ reagoval posléze Harrington na to, že byl s Tigerem Woodsem sledován kvůli nedodržování časového limitu.

Foto: Mark Duncan, ČTK/AP

Zklamaný irský golfista Pdraig Harrington na Bridgestone Invitational

Článek

„Nemyslím, že Padraig by svůj pitch, který skončil ve vodě, zahrál stejným způsobem, kdyby mu nebyl počítán čas a kdy by měl možnost si situaci prohlédnout a promyslet,“ prohlásil Tiger Woods.

I když Harrington popřel, že by měl při těžkém úderu na svažitý green jiné možnosti, vědomí časového tlaku a spěch v době, kdy vedl o jednu ránu, přiznal. Nikoho jiného než sebe ale nevinil.

„Je třeba reagovat správně na danou situaci, a to jsem neudělal, jak při prvním, tak při druhém i třetím úderu,“ uvedl Ir.

„Poprvé byly varováni na šestce. Na jedenáctce byli pozadu o třináct minut a na šestnáctce o sedmnáct," vysvětlil rozhodčí John Paramor, jinak šéfrozhodčí European Tour.

V problémech se ovšem ocitl také vpředu jdoucí J. B. Holmes, kterému trvalo dvacet minut, že odehrál šestnáctku s double bogey.

Pokud hráč podruhé poruší časový limit na PGA Tour, připíše se mu trestná rána a pokuta 5 000 dolarů.

Reklama