Hlavní obsah

Hůl za sto třicet tisíc

Draho vyšlo pochybení Jima Furyka s patnáctou holí, kterou měl v bagu na Barclays. Bez ní by Američan byl bohatší o víc než sto třicet tisíc dolarů.

Článek

Za nepovolený počet holí v bagu během třetího kola dostal Furyk čtyři trestné rány, dvě za každou jamku, kde takto proti pravidlům hrál (golfdigest.cz informoval).

Američan se nakonec na prvním turnaji play off dělil o 15. místo, na výsledku 3 pod par o šest úderů za vítězným Heathem Slocumem. Bez trestných ran by ale byl šestý, což by znamenalo o 131 250 dolarů víc na výdělku a o 188 víc bodů do FedEx Cupu.

Omyl Furyk objevil, když se chystal odehrát ránu u druhého greenu. Jeho dva úvodní pary se tak vinou trestných ran změnily v double bogey.

Nadbytečnou holí byla 60stupňová wedge s extra bounce, kterou původně chtěl Furyk použít, ale nakonec se rozhodl pro starou hůl s nízkým bounce, jenže novou z bagu už nevyndal.

„Caddie (Fluff Cowan) věděl, že budu hrát se šedesátkou, ale už jsem mu asi neřekl, s jakou,“ přiznal Furyk. „Caddie si nadával, ale já mu řekl, že to nechci slyšet a ať raději jdeme hrát golf. Spolu jsme toho hodně zažili, více než deset let, je to dobrý člověk a dobrý caddie. Žádná jeho obvinění nechci slyšet. Chybu jsme udělali oba.“

Reklama