Hlavní obsah

Copak Švýcarsko leží v Asii?

Krátce poté, co mužský major zažil prvního vítěze z Asie, se asijský golf dočká nového mezníku své historie - turnaje ve Švýcarsku.

Článek

Asie má golfové žně. V srpnu vyhrál Y. E. Yang při PGA Championship jako první Asiat na majoru. V neděli se další Korejec, Byeong Hun-An, stal v 17 letech nejmladším vítězem v historii amatérského mistrovství USA. A tento týden se koná historicky první turnaj na evropském hřišti, patřící zároveň do Asian Tour.

Je jím proslulé Omega European Masters ve švýcarském Crans-sur-Sierre, jinak vlajková loď European Tour s dotací 2 milióny eur.

Praxe, kdy se turnaj nemusí konat na stejném kontinentu, po němž se jmenuje série, patřila dosud k European Tour. Nyní se to stává realitou i pro Asian Tour.

Mezi asijské hvězdy na Omega European Masters, jež začíná ve čtvrtek, patří loňský i letošní vládce zdejšího Order of Merit: Ind Jeev Milkha Singh a Thajec Thongchai Jaidee.

Na Omega European Masters zároveň začíná kvalifikace pro Ryder Cup 2010. Hrají mj. Miguel Ángel Jiménez, Lee Westwood či Rory McIlroy, turnaj zato vynechává kapitán evropského týmu Colin Montgomerie.

Z neevropských hráčů se představí Trevor Immelman, Michael Campbell nebo Andres Romero.

Reklama