Hlavní obsah

Stricker jedničkou play-off

Druhý turnaj play-off PGA Tour vyhrál o ránu Steve Stricker a sesadil z trůnu FedEx Cupu vedoucího Tigera Woodse, který přes skvělý golf ve finále skončil mimo top ten.

Článek

Finiš birdie-birdie potřeboval 42letý Stricker na TPC Boston k výhře při Deutsche Bank Championship. Celkovým skóre –17 (63–72–65–67) porazil o ránu Scotta Verplanka s Jasonem Dufnerem a získal třetí vítězství sezóny, sedmé v kariéře.

Stricker, který v minulosti získal dva tituly za Comeback roku na PGA Tour a letos vyhrál na Colonialu i na John Deere Classic, zároveň převzal vedení v polovině play-off FedEx Cupu.

Tiger Woods navzdory finále za 63 ran (eagle, osm birdie, dvě bogey) skončil jedenáctý, letos poprvé mimo top ten kromě British Open, kde neprošel cutem.

Do poloviny finálového kola vedl Padraig Harrington, ale pak na 10. i 12. jamce drajvoval do nehratelné polohy, zapsal si bogey, resp. double bogey a ani dvě birdie na závěr mu nepomohla k lepšímu než dělenému čtvrtému místu.

O ně se Ir dělil s dvěma hráči, kteří se bogey ve finále vyvarovali: Angel Cabrera měl 65 a Dustin Johnson 66 ran.

Play off pokračuje předposledním turnajem pro top 70 hráčů od čtvrtka u Chi­caga. Vyřazen je ovšem Vijay Singh coby obhájce FedEx Cupu.

Deutsche Bank Championship (par 71):
1. Stricker –17, 2. Verplank a Dufner –16, 4. Cabrera, Harrington, D. Johsnon –15, 7. Ogilvy –14, 8. Furyk, O´Hair a Goosen –13, 11. Woods, Senden, Kelly a Na –12… 26. García –8, 27. Mickelson –7, 54. Singh –2.

Reklama