Hlavní obsah

Norman překvapil, Cabrera potěšil

Pokračování FedEx Cupu v USA, turnaj šampionů v Evropě, detaily nominace pro Presidents Cup a další zajímavosti, jež přináší světový golf.

Článek

Třetí turnaj play off PGA Tour začíná od čtvrtka pro 70 nejlepších hráčů FedEx Cupu jako BMW Championship na hřišti Cog Hill u Chicaga. Titul obhajuje Camilo Villegas. První dva turnaje play off letos vyhráli Heath Slocum (Barclays) a Steve Stricker (Deutsche Bank Championship), kteří jdou ve flightu s Tigerem Woodsem. Přenosy vysílá ČT 4 Sport (čtvrtek 21.00, pátek 21.30, sobota 23.05 a neděle 00.45).

European Tour čeká Mercedes-Benz Championship u Kolína nad Rýnem, určený především turnajovým vítězům a speciálně pozvaným hráčům, mezi něž patří i Alex Čejka nebo Bernhard Langer coby bratr promotéra. Poli 78 hráčů žebříčkově vévodí Henrik Stenson a Lee Westwood. Chybí ovšem Rory McIlroy, který dal přednost turnaji v Koreji. Přenosy vysílá Nova Sport (čtvrtek 14.00, pátek 15.35, sobota 13.35 a 00.00, neděle 23.10).

Presidents Cup (8. – 11. října v San Francisku) zažil překvapení při nominaci divokých karet. Zatímco americký kapitán Fred Couples podle očekávání přidal Lucase Glovera a Huntera Mahana, kapitán International týmu Greg Norman šokoval. Ani ne tak jménem Rya Ishikawy, 17letého Japonce, který za posledních šest týdnů vyhrál dvakrát na Japan Tour a je nyní na 47. místě světového žebříčku jako nejmladší člen top 50 v historii. Nečekala se však nominace Adama Scotta, který z pozice světové trojky klesl na 53. místo světového pořadí, neprošel 10 z posledních 15 cutů a vypadl i z FedEx Cupu. Nominace USA: Woods, Mickelson, Stricker, Perry, Z. Johnson, Cink, O'Hair, Furyk, Kim, Leonard, Glover, Mahan. International: Ogilvy, V. Singh, Villegas, Goosen, Els, Cabrera, Weir, Allenby, Yang, Clark, Ishikawa, Scott.

Velké gesto udělal Angel Cabrera minulý týden na PGA Tour v Bostonu. Vítěz Masters zaplatil na všechny turnajové dny jídlo pro kedíky, což odhadem obnášelo přes 5 000 dolarů. Praxí turnajů je, že caddies se stravují v pojízdném voze, kde si za jídlo (vejce a slanina k snídani, hamburger a hranolky k obědu) platí do pěti dolarů. „Kolik to celkem stálo? To není důležité,“ mávnul rukou Cabrera. Na tour je zvykem, že vítězný hráč z minulého týdne pak zaplatí nosičům jedno jídlo. Argentinec cítil „dluh“ právě z dubnového Masters, po němž na PGA Tour nějaký čas nehrál.

Reklama