Hlavní obsah

Langer na místě činu

Obhájce titulu Bernhard Langer je už na Roztěži, kde bude od pátku obhajovat titul na Casa Serena Open. Tréninkový golf má za sebou Jiří Seifert.

Článek

Prvních devět jamek v pondělí, druhých devět v úterý, kompletní osmnáctka ve středu – to je tréninkový plán jediného domácího hráče Jiřího Seiferta před Casa Serena Open. Seznámení poděbradského profesionála s hřištěm na Roztěži, dějištěm turnaje European Senior Tour, proběhlo bez problémů.

„Hřiště se mi líbí, je hezky udělané, má ducha i logiku,“ řekl Seifert a dodal: „Druhá devítka mi připadá těžší, ale může to být jen můj subjektivní dojem. Stejně tak se mi zdá, že hřiště není extrémně dlouhé, ale rozhodně je náročné na přesné umísťování míčů. Zkusil jsem si několikrát hru z bunkerů a jsem rád,  že jsem se zatím nedostal do vysoké trávy.“

Přípravě k svému debutu na seniorské tour Seifert zcela podřídil režim posledních dvou týdnů. „Trénoval jsem jako nikdy a věřím, že by se to mohlo projevit. Pokud zůstanu s míčem na krátce ostříhaných plochách a budu mít trochu štěstí, myslím, že by se dal zahrát docela dobrý výsledek. Otázkou ovšem je, co udělá počasí s greeny a jestli bude foukat vítr.“

Na hřiště Casa Serena Golf na Roztěži u Kutné Hory přijížděli v úterý další účastníci čtrnáctého turnaje sezony European Senior Tour, hraného o celkovou dotaci 600 000 eur.

Na místě už jsou obhájce titulu Bernhard Langer a také Tony Johnstone, vítěz zatím posledního podniku tour, jímž bylo Travis Perkins plc Senior Masters v anglickém Woburnu. „Je fajn vrátit se do příjemného prostředí a doufám, že ještě vylepším loňský výsledek,“ řekl Johnstone, který se před rokem dělil o 7. místo.

Casa Serena Open se hraje od pátku 18. září do neděle 20. září na tři kola po 18 jamkách bez cutu. Diváci mají vstup zdarma, na hřiště je dopraví shuttly z parkoviště u závodu Foxconn v Kutné Hoře, vzdálené jen sedm kilometrů.

Reklama