Hlavní obsah

Langer začal vítězstvím

Na správnou notu naladil svůj golf Bernhard Langer jako obhájce trofeje před pátečním startem Casa Serena Open. Němec totiž vyhrál čtvrteční Pro-Am

Článek

Turnaje Pro-Am se zúčastnilo celkem 19 čtyřčlenných týmů složených vždy z jednoho profesionála a tří amatérů. „Nebudu se zlobit, pokud to stejně dopadne i v neděli,“ řekl 52letý Langer a na adresu akce European Senior Tour s celkovou dotací 600 000 eur dodal: „Hrál jsem po celém světě, ale zřídkakdy jsem slyšel takovou chválu na turnaj po jeho premiéře, jako tomu bylo loni. A to jsou tady tři kapitáni Ryder Cupu a další vynikající hráči, kteří už mají ledacos za sebou.“

Hřiště Casa Serena Golf na Roztěži u Kutné Hory sice na úvod Pro-Am smáčel déšť, ale v druhé polovině turnaje ustal a díky bezvětří a teplému počasí se hrálo v nejlepších podmínkách. Většina amatérů vyzkoušela osmnáct privátních jamek poprvé a stejně jako Langer pěla chválu na vynikající fairwaye i greeny.

Mezi účastníky Pro-Am byli například architekt hřiště Robin Hiseman, herci Jiří Bartoška a Marek Eben či operní zpěvák Luděk Vele. Langerův vítězný flight tvořil mj. Terry Gou, šéf firmy Foxconn, která hřiště na Roztěži vlastní stejně jako celý turnaj.

K vidění byla spousta povedených úderů a výsledků, mezi nimiž vynikl eagle na pětiparové jamce číslo čtrnáct, kde se jeho autorem se stal člen týmu Golf Digest C&S.

Casa Serena Open na tři kola po 18 jamkách začíná v pátek 18. září od 7.50 a pokračuje následující dva dny s nedělním finále, kdy bude znám vítěz a majitel šeku na 90 000 eur. Diváci mají vstup na Roztěž zdarma, ke hřišti se dostanou rovněž volnou dopravou autobusy z parkoviště závodu Foxconn v Kutné Hoře.

Výsledky Pro-Am Casa Serena Open 2009: 1. Langer 52 bodů, 2. Giedeon 52, 3. Johnstone 52… 6. Torrance 47, 11. Rocca 46, 17. Woosnam 43, 19. Mitchell 42.

Reklama