Hlavní obsah

Na Roztěži padl rekord

Nádherné počasí, vynikající podmínky a skvělý golf korunovaný rekordem hřiště na Roztěži, to je stále probíhající první kolo turnaje Casa Serena Open.

Foto: René Volfík, ČTK

Bernhard Langer na seniorském golfovém turnaji Casa Serena Open

Článek

Nový rekord hřiště Casa Serena Golf má hodnotu 64 ran, 7 pod par. Dosavadní rekordní zápis z loňské premiéry European Senior Tour na Roztěži vylepšil o jednu ránu Australan Peter Senior, pro něhož je to krátce po padesátce teprve třetí turnaj série.

„Nemohl jsem si přát víc, hrálo se mi úžasně,“ řekl Senior, který se dostal do průběžného vedení o dvě rány před dvojicí Domingo Hospital a Carl Mason.

Stejně jako loni, výsledkem 67 ran, začal Bernhard Langer, ale obhájce titulu měl mnohem rušnější kolo. Zatímco před rokem začal bez bogey, tentokrát na úvod napáchal hned dvě, proti nimž ovšem dal také šest birdie, z toho čtyři na první devítce.

Ne všem se ale ve slunečném počasí a mírném větru dařilo. Například Costantino Rocca, Alvaro Quiros i Angel Franco hráli 75 ran.

Jediný český zástupce Jiří Seifert byl po devíti jamkách na výsledku 3 nad par.

Golfový seniorský turnaj profesionálů Casa Serena Open v Roztěži u Kutné Hory (par 71, dotace 600 000 eur) - 1. kolo:
1. Senior (Austr.) 64 ran (-7), 2. Hospital (Šp.), Mason (Angl.), Ratcliffe (Austr.) všichni 66, 5. Brand a Mitchell (oba Angl.), Bruner (USA), Farry (Niz.), Langer (Něm.) a Woosnam (Wales) všichni 67, ...68. Seifert (ČR) 77.

Reklama