Hlavní obsah

Finále FedEx Cupu je tady

Tour Championship, čtvrtý a finálový turnaj play off FedEx Cupu, startuje ve čtvrtek v East Lake Golf Clubu v Atlantě pro třicet nejlepších hráčů PGA Tour.

Foto: Jeff Haynes , Reuters

Tiger Woods v Atlantě nebude chybět.

Článek

Nový formát FedEx Cupu znamená, že všech třicet hráčů má teroretickou šanci vyhrát spolu s turnajem i celý FedEx Cup, ale jen pět nejvýše postavených po třech turnajích play off má osud ve svých rukou. Pokud vyhraje někdo z pětice Tiger Woods (vítěz BMW Championship), Steve Stricker (vítěz Deutsche Bank Championship), Jim Furyk (nejlépe 2. místo BMW), Zach Johnson (nejlépe 5. místo BMW) a Heath Slocum (vítěz Barclays), vyhraje zároveň i FedEx Cup a s ním prémii 10 milionů dolarů. Od šestého místa níž už musí být s výhrou spojeno méně či více dalších podmínek.

Hřiště East Lake Golf Clubu bylo v minulých dnech tak jako celá oblast Atlanty zasaženo silnými dešťovými srážkami. Hráči v pondělí ani nemohli vyjít na tréninkové jamky. Od úterý je hřiště opět hratelné, ale v sobotu, v době třetího kola, se očekává přechod další studené fronty, která může narušit průběh turnaje.

Chvíli strachu zažil v úterý Stewart Cink: coby šampion British Open měl s sebou troje Claret Jug, kterou na krátko odložil v šatně, ale když se vrátil, už tam nebyla. Američan si myslel, že pohár odnesl televizní štáb, s kterým měl natáčet rozhovor, ale když zjistil, že tomu tak není, pěkně se vyděsil. Pointa? Stal se obětí vtípku Padraiga Harringtona, který trofej schoval do své skříňky. „Padraig měl pohár v držení jen dva roky, tak si to chtěl prodloužit,“ narážel Cink na to, že Harrington vyhrál předchozí dva ročníky British Open.

Televizní přenosy vysílá ČT 4 Sport: čtvrtek 24. září od 20.35 (živě), pátek 25. září od 22.50, sobota 26. září od 22.15 a neděle 27. září od 23.30 (vše záznam).

Startovní listina 1. kola Tour Championship

11:45 Kelly, Jerry Senden, John

11:55 Weir, Mike Donald, Luke

12:05 Marino, Steve Cink, Stewart

12:15 Mahan, Hunter Cabrera, Angel

12:25 Yang, Y.E. Els, Ernie

12:35 Toms, David Glover, Lucas

12:45 Gay, Brian Na, Kevin

12:55 Goosen, Retief Leishman, Marc

1:05 Ogilvy, Geoff Mickelson, Phil

1:15 Johnson, Dustin Watney, Nick

1:25 Perry, Kenny Dufner, Jason

1:35 O'Hair, Sean Verplank, Scott

1:45 Slocum, Heath Harrington, Padraig

1:55 Furyk, Jim Johnson, Zach

2:05 Woods, Tiger Stricker, Steve

Časy jsou místní, v Atlantě je o šest hodin méně oproti středoevropskému času

Reklama

Související témata: