Hlavní obsah

Golf pro Leontinku letos vydělal přes 700 tisíc

PRAHA

Téměř tři čtvrtě miliónu korun přinese letošní ročník charitativní golfové tour Golf pro Leontinku. Nadace podporuje děti a studenty se zrakovým postižením, během sedmi turnajů se podle odhadů vybralo přes 700 tisíc korun. Ty by měly být použity k lehčí integraci zrakově postižených dětí do společnosti. Poslední turnaj se odehrál v úterý v Golf Resortu Konopiště.

Foto: MIXTUM

Sportovní komentátor ČT Jaromír Bosák při jednom z patů na Konopišti

Článek

Nadaci přijely podpořit známé tváře, golf si zahrál bývalý fotbalista Radek Bejbl, kameraman David Ondříček nebo zakladatel grafického Studia Najbrt Aleš Najbrt. V rámci vložené benefiční soutěže přispěli účastníci turnaje do nadační kasičky částkou 41 500 Kč. Akci moderovali sportovní komentátor Jaromír Bosák a herečka Bára Štěpánová.

Na letošním posledním turnaji se bilancovalo. Jindřich Lukavský, zřizovatel Nadace Leontinka, přítomným hostům řekl: „Nadaci Leontinka jsem založil s přáním pomáhat těm, kteří nemohou vidět okolní svět jako my a současně nejsou ještě natolik zralí, aby si pomoc dokázali opatřit sami. Našim posláním je přinášet světlo do života dětem se zrakovým postižením. Velmi si vážím toho, že k našemu úsilí nejste lhostejní a že se aktivně na našich aktivitách podílíte.“

Letos v září Nadace Leontinka slaví 4. výročí od svého založení. V čele s výkonnou ředitelkou Barbarou Huckovou se jí daří shromažďovat a rozdělovat finanční i hmotné dary, ale i navazovat dlouhodobá partnerství: „Jsem ráda, že Golf pro Leontinku si získal oblibu, a věřím, že stejně úspěšní budeme i v příštím roce,“ říká výkonná ředitelka Nadace Leontinka Barbara Hucková.

Reklama