Hlavní obsah

Golfové Championship Tour vede O'Hair, Woods ztrácí ránu

Americký golfista Sean O'Hair je po prvním kole v čele průběžného pořadí finálového turnaje americké sezony, turnaje Championship Tour, jehož vítěz se může zajistit nejen dílčí prvenství, ale i celkový triumf s prémií deset miliónů dolarů.

Foto: Steve Schaefer, Reuters

Americký golfista Sean O'Hair na Tour Championship

Článek

Vedoucí muž zahrál ve čtvrtek hřiště v Atlantě čtyři rány pod par. Největší favorit Tiger Woods zaostává po prvním kole o ránu. Pod par hřiště se z třicítky, která absolvuje celé čtyři soutěžní dny, dostalo pouze šest hráčů.

Woods sice během úvodního kola často dával najevo svou nespokojenost a nervozitu, ale jeho finiš byl tradičně vydařený a pomohl mu do bezprostřední blízkosti vedoucího O'Haira. Ten zaznamenal šest birdie a pouze dvakrát ztratil, a proto zůstal v čele.

Na hřišti, které ještě před několika dny smáčel vytrvalý déšť, měli hráči složitou situaci a nevyvarovali se nečekaným zaváháním. Přesvědčil se o tom například jeden z hlavních favoritů Phil Mickelson, který se dlouho pohyboval na předních příčkách pořadí, jenže všechny jeho naděje pohasly na 14. jamce: na čtyřparu zahrál čtyři rány nad par a rázem se ocitl na chvostu výsledkové listiny.

Golfové Championship Tour v Atlantě - 1. kolo (par 70, dotace 7,5 miliónu dolarů):
1. O'Hair 66, 2. Woods 67, Cink (všichni USA) 67, Harrington (Ir.) 67, 5. Glover 68, 6. Marino, D. Johnson (všichni USA), Goosen (JAR) všichni 69.

Reklama