Hlavní obsah

Čejka bojuje o kartu na PGA Tour

Ještě pět turnajů má Alex Čejka na to, aby potvrdil kartu na PGA Tour 2010 a nemusel do Q-school. Existenční golf začíná český rodák hrát tento týden ve státu New York.

Foto: Milan Malíček, Právo

Golfista Alex Čejka na hřišti ve Zbraslavi

Článek

Turning Stone Resort Championship a hřiště Atunyote ve Veroně je dějištěm začátku podzimní části sezony PGA Tour, jež vyvrcholí v polovině listopadu, kdy bude definitivně známo pořadí 125 nejlepších hráčů ve finančním žebříčku. Právě 125. místo zaručuje jako poslední kartu na příští sezonu, aniž by hráč musel absolvovat šest kol kvalifikačního turnaje.

„S umístěním v první dvacítce na Turning Stone by neměl být důvod se o kartu třást,“ uvádí webová stránka Alexe Čejky k turnaji s dotací 6 milionů dolarů. Čejka zatím z 22 startů letošní sezony vydělal 768 624 dolarů a je na 98. místě money listu.

Hřiště Atunyote (název je indiánským výrazem pro orla, anglicky je to eagle a tedy hodně vítaný golfový výsledek) má par 72, měří 6 842 metrů a lahůdka čeká na závěr: pětiparová 18. jamka je s výměrou 571 m vůbec nejdelší na celé letošní PGA Tour.

Turning Stone Resort Championship začíná ve čtvrtek 1. října, titul obhajuje Dustin Johnson, dále hrají např. Adam Scott, Robert Allenby, Rory Sabbatini, Steve Marino, K. J. Choi či Justin Rose.

PGA European Tour pokračuje také od čtvrtka na třech hřištích ve Skotsku (Old Course St. Andrews, Carnoustie a Kingbarns) turnajem Alfred Dunhill Links Championship, který se hraje systém pro-am. Titul obhajuje Robert Karlsson, dále hrají mj. Ernie Els, Padraig Harrington, Lee Westwood, Rory McIlroy, Luke Donald, Miguel Ángel Jiménez, Colin Montgomerie či Thomas Levet.

Reklama