Hlavní obsah

Proč trpí Woods, spousta zraněných a kdo s kým

Aktuality před startem Presidents Cupu: jak se Tiger Woods nemůže zavděčit, bizarní zranění na obou stranách a kdo s kým začne golf ve foursomech.

Článek

DILEMA JEDNIČKY. Woodse čeká šestý start v Presidents Cupu, kde byl třikrát na konečné vítězné straně, jednou poznal remízu a jednou porážku.

„Buď hraju dobře, ale není to dost dobře. A pokud se mi nedaří, je to se mnou zlé,“ řekl Woods, který v Presidents Cupu 13 svých zápasů vyhrál, 11 prohrál a 1 remizoval.

„Vždycky jsem nastupoval proti hráči, který byl zrovna na vrcholu nebo měl formu a reprezentoval pořádající zemi. Mými soupeři byli Mike Weir v Kanadě, Ernie Els v Jižní Africe, Greg Norman v Austrálii (na snímku vlevo). A také Vijay Singh nebo Retief Goosen, když se jim dařilo,“ rekapituloval 33letý Woods.

Na nedělní singly se pro Woodse chystá spárování s protivníkem, který letos světovou jedničku porazil v přímém souboji ve finále majoru – s Korejcem Y. E. Yangem, který triumfoval na srpnovém PGA Championship.

Poslední týmovou soutěž, loňský Ryder Cup, musel Woods kvůli rehabilitaci po zranění kolene vynechat.

ZRANĚNÍ NA OBOU STRANÁCH. Ne všech 24 hráčů Presidents Cupu je v ideálním zdravotním stavu, stejně jako kapitán hostů Greg Norman, který minulý týden podstoupil artroskopickou operace ramene, aby byl fit pro turnaje na konci sezony včetně Australian Open.

S bolestmi zad přijela do San Franciska světová dvojka Phil Mickelson, i když vítěz Tour Championship tvrdí, že míra jeho zranění se přehání a že do zápasu bude v pořádku. Y. E. Yang zase dorazil s krvavým pravým okem, v němž mu praskla žilka, prý vlivem nadměrného stresu posledních týdnů a povinností spojených s vítězstvím na PGA Championship. A šrám na ruce má Camilo Villegas, to jako památku po pádu z kola doma v Kolumbii, kde mu praskla pneumatika…

NOMINACE NA FOURSOMY. Kapitáni ve středu odkryli karty a nominovali po šesti dvojicích na čtvrteční foursomy. Začíná se ve 21.10 středoe­vropského času, starty jsou po 12 minutách.

Anthony Kim, Phil Mickelson – Tim Clark, Mike Weir

Hunter Mahan, Sean O'Hair – Adam Scott, Ernie Els

Lucas Glover, Stewart Cink – Vijay Singh, Robert Allenby

Kenny Perry, Zach Johnson – Angel Cabrera, Camilo Villegas

Tiger Woods, Steve Stricker – Geoff Ogilvy, Ryo Ishikawa

Jim Furyk, Justin Leonard – Retief Goosen, Y.E. Yang

Reklama