Hlavní obsah

Američané vedou o bod

Domácí Spojené státy se ujaly vedení 3,5:2,5 bodu nad Mezinárodním týmem po prvním dnu Presidents Cupu v Harding Parku v San Francisku.

Článek

Překvapení? Takový přídomek nelze dát jednoznačně žádnému z šesti výsledků úvodních foursomů. Snad jen mírně udiví suverénní golf a rozdíl, jakým vyhráli světová jednička a trojka Tiger Woods a Steve Strickernad párem Geoff Ogilvy a Ryo Ishikawa – Američané totiž zahráli při náročném střídání ran šest birdie a žádné bogey.

Čtyři birdie na závěr za sebou předvedli Phil Mickelson s Anthonym Kimem, zatímco jejich soupeři jako jediní na úvod birdie nezahráli.

Překvapením ovšem bylo, že v posledním zápase nedal Justin Leonard na pětiparové 18. jamce metrový pat na birdie, a tak se půlilo, přestože Američané dvě jamky před koncem vedli o dvě.

Pat by za normálních okolností byl darován, ale došlo ke kuriozní situaci, kdy se Retief Goosen domníval, že je vedle Y.E. Yanga před poslední jamkou s Američany all square, jenže Mezinárodní tým v té době o jamku prohrával.

Jihoafričan po vlastním birdie patu sundal čepici a bral půlení jamky jako hotovou věc, jenže když si vzápětí uvědomil, co je v sázce, šel Leonard chtě nechtě patovat – a neproměnil…

„Goosen si pak mně a Justinovi omlouval, ale nic za tím nebylo a nikdo s tím neměl problém. Jestli jsme si mysleli, že povedeme 4:2? Ano. Takových neproměněných patů ale ještě bude…,“ řekl americký kapitán Fred Couples.

Pro Mezinárodní tým je to nadějný výsledek na úvod. Před dvěma lety v Montrealu nevyhrál žádný z prvních šesti zápasů a hned prohrával s USA o pět bodů.

1. Den PRESIDENTS CUPU
(jako první jsou uvedeni vítězové)
Kim, Mickelson – Weir, Clark 3/2
Els, Scott – Mahan, O´Hair 2/1
Singh, Allenby – Cink, Glover 1 up
Perry, Johnson – Cabrera, Villegas 2 up
Woods, Stricker – Ogilvy, Ishikawa 6/4
Furyk, Leonard – Goosen, Yang půleno
NOMINACE NA PÁTEČNÍ FOURBALLY
Mickelson, Leonard – Goosen, Scott
Furyk, Kim – Els, Weir
Perry, O´Hair – Ishikawa, Yang
Glover, Cink – Singh, Clark
Johnson, Mahan – Allenby, Villegas
Woods, Stricker – Ogilvy, Cabrera
Komentované sestřihy nejzajímavějších momentů úvodního dne můžete vidět dnes, v pátek 9. října, od 18.00 na stanici Golf Channel (66. kanál O2 TV).

Reklama