Hlavní obsah

Hotovo: USA jasně obhájily Presidents Cup

Žádný dramatický golf na závěr, USA hladce obhájily Presidents Cup, když velmi rychle získaly potřebných pět bodů v závěrečných singlech.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Američtí golfisté se radují ze zisku Presidents Cupu.

Článek

Rozhodující bod ze singlů přinesl Tiger Woods, který mj. díky čtyřem birdie na posledních šesti jamkách drtivě porazil Y. E. Yanga v „odvetě“ za srpnový PGA Championship a zápas ukončil už na 13. jamce.

Světová jednička vyhrála na Presidents Cupu všech pět svých zápasů a jako jediný hráč ze 24 startujících měl Woods stoprocentní bilanci. Tu si v závěrečném singlu pokazil Steve Stricker, když ho Geoff Ogilvy porazil 2/1. Bez prohry jako Woods zůstal také Phil Mickelson.

Při finálním útoku Američanů v Harding Parku v San Francisku odolal kromě Australana už jen remizující Kanaďan Mike Weir, ale to nestačilo, protože vítězili Hunter Mahan, Stewart Cink, Anthony Kim i Sean O´Hair.

Zbývající zápasy se dohrávaly jen pro formu. Vijay Singh na poslední jamce daroval více než dvoumetrový par Lucasi Gloverovi a remízou ho tak uchránil od toho, aby zůstal za celý Presidents Cup bez bodu.

Američané vyhráli Presidents Cup pošesté z osmi ročníků. Jednou zvítězili Mezinárodní tým a jednou nastala remíza.

USA – Mezinárodní tým 19,5:14,5 (konec)

Mahan – Villegas 2/1

Cink – Scott 4/3

Leonard - Weir půleno

Kim - Allenby 5/3

Ogilvy – Stricker 2/1

O´Hair - Els 6/4

Ishikawa – Perry 2/1

Clark – Johnson 4/3

Woods - Yang 6/5

Glover - Singh půleno

Mickelson - Goosen 2/1

Cabrera  – Furyk 4/3

vítězové jsou vždy uvedeni jako první

Reklama