Hlavní obsah

Dvacítka dá Čejkovi klid

Umístění v top 20 potřebuje Alex Čejka na nadcházejícím turnaji PGA Tour v Las Vegas, aby měl kartu na rok 2010. Golf vysílá od čtvrtka ČT 4 Sport.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Alex Čejka na turnaji v Čeladné

Článek

Justin Timberlake Shriners Hospitals Children Open. Dočetli jste až sem? To je oficiální název podniku PGA Tour na hřišti TPC Summerlin, kde jde nejen o celkovou dotaci 4,2 milionu dolarů, ale mnohým o kartu na rok 2010. Titul obhajuje Marc Turnesa, který na druhém nejlehčím hřišti PGA Tour loni zvítězil výsledkem 25 pod par.

„Z toho je vidět, že na top 25 musí člověk zahrát 17 pod par,“ uvedl na své internetové stránce Čejka, který jako resident z Las Vegas může využít luxus, že bude hrát na domácím hřišti a spát ve vlastní posteli.

I když jde o druhý z pěti turnajů tzv. Fall Series, po skončení FedEx Cupu, soutěž je kvalitně obsazena. Bezprostředně po Presidents Cupu nastupují čtyři jeho účastníci – Anthony Kim, Hunter Mahan, Jim Furyk a Tim Clark – a celkem devět hráčů z top 30 FedEx Cupu. Turnaj druhým rokem zaštiťuje zpěvák a rekreační golfista Justin Timberlake, mimochodem Čejkův kamarád.

Časy přenosů na ČT 4 Sport: čtvrtek 22.00 – 01.00 (živě), pátek 23.40 – 02.40 (záznam), sobota 22.00 – 01.00 (živě), neděle 22.15 – 01.05 (živě).

European Tour pokračuje rovněž od čtvrtka do neděle na Portugal Masters, dějištěm je Oceanico Golf Course u města Villamoura v Algarve. Titul obhajuje Španěl Alvaro Quiros, ovšem potká nejsilnější konkurenci v historii turnaje. Startují např. Padraig Harrington, Rory McIlroy, Lee Westwood, Retief Goosen nebo Colin Montgomerie.

Reklama

Související témata: