Hlavní obsah

Jak vést turnaj? Netrénujte!

Golf dokáže připravit kuriozní situace. Může o tom mluvit překvapivý lídr po prvním kole turnaje profesionální série OneAsia v Číně. Australan Scott, nikoli však Adam, nýbrž Craig (shoda příjmení) zažil před turnajem Midea China Classic velké dobroružství.

Článek

Když v sobotu dorazil na letiště v Melbourne, odkud chtěl cestovat do Číny, přišel 26letý golfista podle agentury Reuters o pas a s ním i o čínské vízum, protože úředníkům vadilo nepatrné natržení cestovního dokumentu.

Nový pas si vyřidil v pondělí, ale vízum už ne, protože odpoledne bylo čínské velvyslanectví zavřené. Víza nedostal ani na druhý pokus v úterý, jelikož tuto záležitost nelze na čínské ambasádě vyřídit ve stejný den.

Scott tedy raději odletěl v úterý večer do Hongkongu, kde ve středu čínské vízum získal. Odsud se vydal do Číny autobusem. Na místo se dostal až večer, takže nestihl trénink a hřiště si stačil jen projet na elektickém vozíku.

„Nikdy jsem nehrál turnaj bez tréninkové rundy, ale není to špatná věc, protože netušíte, kde číhá nebezpečí,“ řekl Scott, který se po výsledku 65 ran, 6 pod par, ujal vedení v turnaji o jednu ránu.

Reklama