Hlavní obsah

Nicklaus vypadl, smutní i Palmer

Některá známá jména nepřestála ani první ze tří stupňů kvalifikačních turnajů o PGA Tour 2010. Kdo skončil předčasně v takzvané Q-school?

Článek

Zatím je odehráno sedm turnajů první fáze, od 27. října se koná dalších šest. Z každého turnaje, hraného na čtyři kola, se obvykle postupuje dál při umístění do 22. příčky včetně dělených pořadí. Kdo ale neprošel ani do druhé fáze?

V Texasu to byli syn bývalého newyorského starosty Andrew Giuliani a hlavně Danny Lee, loňský vítěz US Amateur a letošní šampion Johnnie Walker Classic na European Tour – tam ale má Novozélanďan kartu až do konce sezony 2011, takže bez práce nezůstane. Lee hrál celkově +7, postupovalo se do +2.

Ze St. Augustine na Floridě postoupil Jay Haas junior, ale loučil se Tadd Fujikawa, který dvakrát prošel cutem na domácím Sony Open na Havaji, kde také hrál rekordních 62… Tentokrát ale bylo celkových +1 o šest úderů za postupem.

Celou kvalifikaci v Port St. Lucie na Floridě vyhrál Eric Compton (-22), který loni v květnu prodělal druhou transplantaci srdce a už rok příležitostně zkouší návrat na PGA Tour. O ránu ale zmeškal postup Gary Nicklaus (-3), čtyřicetiletý syn Jacka Nicklause a o dvě rány navíc měl Sam Saunders, vnuk Arnolda Palmera. Golf se na známá jména neohlíží…

Reklama