Hlavní obsah

Proč caddie chyběl u triumfu?

V nejméně vhodnou chvíli, před týdnem při triumfu na turnaji PGA Tour ve Scottsdale, chyběl stálý caddie po boku Troye Mattesona.

Článek

Caddie Chris Mundorf totiž ve stejnou dobu hrál sám golf, a sice na turnaji první fáze Q-school o PGA Tour 2010! A tak ho zastupoval náhradník, Russ Craver.

„Jo, bylo to špatně načasováno. Hodně špatně načasováno. Spousta lidí mi posílala gratulace kvůli Troyovi a já jim mohl jen odpovědět: Ano, přál bych si být u toho,“ řekl Mundorf, který z první fáze kvalifikace postoupil. Ale…

S druhým triumfem na PGA Tour si Matteson přišel na 900 000 dolarů, takže při obvyklé desetiprocentní sazbě podílu na vítězství by caddie vydělal 90 000.

„Myslím, že mě pokus o Q-school stál sto tisíc dolarů,“ poznamenal sarkasticky caddie, když zahrnul zmařený podíl a náklady na vlastní turnaj, kde jen startovné stojí hráče pět tisíc dolarů.

Něco podobného zažil caddie už loni, kdy kvůli tehdy neúspěšné první části kvalifikace vynechal práci na Ginn sur Mer Classic, kde ovšem Matteson skončil sedmý a vydělal 133 860 dolarů.

„Jsem na svého caddieho hrdý a věřím, že letos na PGA Tour postoupí,“ řekl Matteson, který caddiemu beztak vypsal šek za vítězný turnaj, i když u něj nebyl.

Reklama