Hlavní obsah

Kanadský bomber obhájil titul

Golf má staronového mistra světa v nejdelším odpalu. Titul v nevadském Mesquite obhájil Kanaďan Jamie Sadlowski. Jak daleko musel světový šampión.

Článek

Vítězný odpal ve finále měřil 351 metrů, za což jeho autor inkasoval 150 000 dolarů. Jedenadvacetiletý Sadlowski (na snímku) přitom zaostal o 42 metrů za vlastním světovým rekordem, který vytvořil na juniorském mistrovství světa 2006.

Jeho finálový soupeř Jerimie Montgomery ale při rozhodujícím pokusu zahrál „jen“ 320metrový drajv, a tak mu patřilo druhé místo s prémií 70 000 dolarů. Loni vítězný drajv Sadlowského měřil 383 metrů.

Nejdelší odpaly se odehrály v kvalifikaci, z níž vzešlo osm nejlepších pro vyřazovací turnaj. Nejdelší byl Mick Yelowich s drajvem na 368 metrů. Sadlowski zaostal o 2 metry a byl pro play off druhým nasazeným. Na 365 metrů zahrál Zac Adams a poslední postupové místo vynesl výsledek 323 metrů Carla Woltera.

Světový šampionát v nejdelším drajvu se konal už popatnácté.

Pokud si chcete prohlédnout výjimečnou techniku dvojnásobného mistra světa, oprašte lednový Golf Digest C&S, který přinesl švihovou sekvenci i životní příběh Sadlowského, bývalého nadějného hokejisty.

Reklama