Hlavní obsah

Do golfové Síně slávy přibyli Olazábal i prezident Eisenhower

Novými členy golfové Síně slávy se stali Španěl José María Olazábal, Američan Lanny Wadkins a Ir Christy O'Connor. Posmrtně byl v pondělí do elitní společnosti uveden také bývalý americký prezident Dwight Eisenhower.

Článek

Dvojnásobného vítěze US Masters Olazábala uvedl do Síně slávy prostřednictvím videozáznamu jeho krajan Seve Ballesteros, který se zotavuje po sérii operací mozkového nádoru. Jeho vzkaz třiačtyřicetiletého Španěla dojal. "Nikdy jsem nebyl takový génius jako ty. Můžu si jen přát, abys byl na mě hrdý," řekl Olazábal, jenž vyhrál během dosavadní kariéry 29 turnajů a sedmkrát startoval v Ryder Cupu.

Čtyřiaosmdesátiletému O'Connorovi nedovolil zdravotní stav odcestovat na Floridu a zastoupil ho jeho synovec, který rovněž hraje golf. Irský hráč má na kontě 24 triumfů na evropském okruhu a jednu dobu byl rekordmanem v počtu účastí v Ryder Cupu, který hrál desetkrát.

Devětapadesátiletý Wadkins vyhrál 21 turnajů PGA Tour, osmkrát se představil v Ryder Cupu a v roce 1995 v něm vedl americký výběr jako kapitán. Mezi nejcennější úspěchy někdejšího amatérského šampiona USA patří triumfy na PGA Championship v roce 1977 a Players Championship o dva roky později. "Ocitl jsem se mezi svými hrdiny. Jsem nesmírně poctěn," uvedl.

Eisenhower se stal prvním americkým prezidentem, který byl uveden do golfové Síně slávy. Býval členem Národního golfového klubu v Augustě a během svého osmiletého úřadování v Bílém domě si prý dokázal najít čas na golf více než osmsetkrát.

Reklama