Hlavní obsah

Woods musel bojovat s diváky

Ani ne tak hřiště v Šanghaji, kde Tiger Woods zahrál v prvním kole turnaje HSBC Champions celkem 67 (-5) a ztrácí tři rány na vedení, ale davy diváků byly překážkou světové jedničky při jejím prvním vystoupení po letech v Asii.

Článek

"Bylo kolem nás hodně lidí, kteří se nesutále pohybovali, a spousta fotoaparátů. Ostatní flighty se asi nemusely vyrovnávat s tím, čemu jsme čelili my," řekl Woods po úvodním kole turnaje ze série World Golf Championships.

V Číně debutoval Woods před osmi lety, ale zájem o nejlepšího golfistu světa od té doby ještě vzrostl. Hned na prvním odpališti mezi více než tisícovkou diváků jeden fotografoval Woodse nevybíravým způsobem.

"Prostě si při mém odpalu pořídil fotosekvenci," konstatoval Woods, který svůj odpal trojkou dřevem vyhodil do pravého roughu, ale zachránil par. "Golf nemá v Číně žádnou historii a potrvá, než mu diváci budou rozumět."

I na dalších jamkách bylo pro hráče těžké se soustředit, což potvrdil Woodsův spoluhráč Ross Fisher. "Několikrát jsem při přípravě na ránu odstoupil od míče, ale stejně jsem pak slyšel cvakání fotoaparátů do úderu," postěžoval si Angličan po výsledku 70 ran. Třetím ve flightu byl Thajec Thongchai Jaidee, který hrál 71.

Turnaj vede se 64 ranami (-8) Američan Nick Watney, který byl po 13 jamkách dokonce na výsledku 9 pod par. Nikdo z hráčů nezahrál bez bogey. Woods měl 26 patů.

Reklama