Hlavní obsah

Také Mickelson vydělává v Číně

Boom, který prožívá golf v Číně, využívá, kdo může. Také Phil Mickelson se přidal k těm, kteří si na Dálném východě vylepšují stav svých účtů.

Článek

Mickelson při turnaji World Golf Championships v Šanghaji prozradil, že navrhl hřiště The World Course, které se otevře příští rok v Tian Jin i s golfovou akademií nesoucí jméno světové dvojky.

Je to druhý projekt firmy Phil Mickelson Design a první mimo území Spojených států. "Jde o úžasnou příležitost pomoci golfu na nejrychleji se rozvíjejícím trhu na světě," řekl Mickelson, který plánuje další tři hřiště na jihu Číny.

Za názvem Mickelson Smith Teaching Academy se skrývá partnerství s bývalým Mickelsonovým trenérem Rickem Smithem. Ten přestal koučoval "Leftyho" před dvěma lety, když Mickelson požádal o pomoc Butche Harmona, ale obchodní svazky mezi hráčem a trenérem se nepřetrhaly.

Hřiště ležící půl hodiny cesty rychlovlakem na jihovýchod od Pekingu kopíruje klasické jamky známých architektů od Austrálie před Británii po Ameriku. A do roku 2014 mají kolem vyrůst domy pro 70 000 lidí.

V polovině turnaje WGC - HSBC Champions se Mickelson (-9; 69-66) dostal na dělené 2. místo, o ránu za Nicka Watneyho (-10; 64-70). Zprávu zaktualizujeme po dohrání kola.

Reklama