Hlavní obsah

Spilková přislíbila start na turnaji LET v Berouně

Beroun

Golfový turnaj Tipsport Czech Ladies Open 2020, který je součástí série Ladies European Tour (LET), ozdobí na konci srpna i Klára Spilková. Česká jednička, která hraje na elitním okruhu LPGA, potvrdila pořadatelům svůj start v Berouně. Počet přihlášených domácích golfistek tak stoupl na 14. Promotér má ještě k dispozici tři volná účastnická místa, která doplní v průběhu tohoto týdne.

Foto: Anna Krčmářová

Klára Spilková, česká golfová jednička.

Článek

"Jsem ráda, že si po dlouhé době zahraji na turnaji před domácím publikem. Bude to můj první letošní start na Ladies European Tour, ovšem ve známém prostředí, na které se moc těším. Hřiště Beroun Golf Clubu nemám nachozené, ale nebude problém ho poznat při cvičných kolech," uvedla Spilková v tiskové zprávě pořadatelů.

Původně přitom Spilková start v Berouně neplánovala s ohledem na předchozí náročný program zhuštěné sezony LPGA. Za sebou bude mít čtyři turnaje, dva v USA a dva ve Skotsku. Major Women's Open je v kalendáři naplánován od 20. do 23. srpna, týden před Tipsport Czech Ladies Open, kde se bude hrát i za účasti fanoušků od 28. do 30. srpna.

"Těší mě, že se Klára rozhodla na turnaji startovat, že jsme se dohodli. O turnaj věděla někdy od dubna a samozřejmě záleželo na tom, jak se omezená golfová sezona bude z hlediska pořádání turnaje vyvíjet," uvedl v tiskové zprávě promotér Luboš Koželuh ze společnosti Premier Sports. "Největší letošní událost českého golfu znovu posílila svou kvalitu. Druhý ročník turnaje bude mít ještě lepší obsazení než loňská premiéra," dodal.

Do startovní listiny turnaje, který se bude hrát s dotací 200.000 eur, přibyly i další české hráčky. K již dříve potvrzeným profesionálkám Kateřině Vlašínové, Šideri Váňové, Lucii Hinnerové, Evě Koželuhové a Kristýně Napoleaové se přidala Kateřina Krásová.

Mezi amatérkami budou vedle Sáry Kouskové hrát také Jana Melichová, Tereza Melecká, Patricie Macková, Tereza Koželuhová, Kristýna Frýdlová a Gabriela Roberta Vítů.

Reklama

Související témata: