Hlavní obsah

Šebrle získal členství v Berouně

Olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle, který několikrát veřejně prohlásil, že se chce probojovat na olympiádu v golfu, bude moci trénovat na zbrusu novém osmnáctijamkovém hřišti v Berouně.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Roman Šebrle na nádraží v Praze po návratu z MS v Berlíně

Článek

Zdejší klub z rozhodnutí viceprezidenta Vojtěcha Matějčka až do olympijských her propůjčil Šebrlemu členství.

„Ještě před rozhodujícím hlasováním olympijského výboru o programu příštích olympijských her Roman Šebrle naše hřiště navštívil. Tehdy jsme mu nabídli, že stane-li se golf olympijským sportem, je berounský golf resort připraven stát se místem, kde se může na svoji novou misi připravovat," uvedl Matějček. „Protože golf nakonec na olympiádě skutečně bude, je nám velkou ctí tento závazek splnit," dodal.

Roman Šebrle by se rád probojoval na olympiádu už v roce 2016, reálněji ale vidí spíše až rok 2020. Ačkoli řada golfových expertů poukazuje na to, že s golfem začíná příliš pozdě, a tudíž se bude jen obtížně dostávat na úroveň špičkových hráčů, Šebrle se nenechává odradit.  Ke golfu chce přistupovat stejně zodpovědně a cílevědomě jako k atletice.

„Věříme, že se Roman na olympijské hry dostane a že kromě přípravy v USA k jeho co nejlepšímu umístění přispěje i příprava v Berouně," řekl Matějček.

Berounský resort je v Česku ojedinělý tím, že si milovníci golfu mohou koupit byt či dům přímo na hřišti. Golfový klub byl slavnostně otevřen letos v květnu, současně začal i omezený testovací provoz osmnáctijamkového hřiště. Investorem je silná jihokorejská společnost Kos Wire Europe s. r. o. Golfový resort převzala v době, kdy zde krachoval projekt předchozího investora. Do areálu vložila téměř půl miliardy korun, další peníze vydala na zvelebení Berouna.

Reklama