Hlavní obsah

Čeladná chce Ryder Cup 2022!

Ne, není 1. dubna, ale 1. prosince. A tak lze s plnou vážností oznámit, že Prosper Golf Resort Čeladná dal oficiálně najevo zájem pořádat Ryder Cup v roce 2022. Řeknete, co bude za třináct let, ale...

Foto: Prague City Golf Club

Golfové hřiště - ilustrační foto

Článek

"Zaslali jsme dopis na výbor Ryder Cupu, v němž jsme vyjádřili náš zájem o pořádání utkání v roce 2022," řekl Golfdigest.cz ředitel čeladenského resortu Stephen Alexander Flanagan.

"Bohužel jsme kvůli různým záležitostem nestihli požádat o termín 2018," poznamenal Flanagan k tomu, že rok 2018 má slíben kontinentální Evropa. Ovšem nejen z tohoto důvodu nepravděpodobného opakování zápasu mimo tradiční britské ostrovy vypadá plán na pořádání Ryder Cupu v Česku poněkud donkichotsky.

"Ryder Cup se chce rozšiřovat mimo tradiční teritoria. Samozřejmě, že k němu vede strašně dlouhá cesta. Teprve v roce 2011 začne formální výběr kandidátů. Nic ale není nemožné," dodal Flanagan, který by měl ve zmíněném roce 2011 zároveň být promotérem čtyř turnajů evropské tour v regionu, tedy mužů i žen v Česku (Čeladná) i na Slovensku (Tále).

Reklama

Související témata: