Hlavní obsah

Tiger Woods přišel o dobrou pověst, o sponzory zatím ne

Sponzoři Tigera Woodse, kteří každoročně platí golfové jedničce okolo 100 miliónů dolarů, se sešikovali na podporu slavného hráče bez ohledu na rostoucí počet záletů a milenek, o nichž se píše ve světových médiích.

Článek

Dosud měl Woods dokonale umetenou cestičku. Jako uhlazený a veleúspěšný golfový gentleman měl u sponzorů dveře dokořán, zvlášť když jeho image podporoval dojem chlapíka, pro něhož je rodina vším. Manželku Elin vídali diváci golfových turnajů v hledišti, vše se zdálo být v naprostém pořádku.

Nyní se rodina drolí na kusy a Tiger Woods omlouvá za své „osobní hříchy“ a uklouznutí v milostných aférkách. Novinové titulky však zatím jeho obchodní impérium příliš nezasáhly, všechny firmy, které mu platí za propagaci svých produktů a služeb, jej i nadále podporují.

„Podporujeme Tigera i jeho rodinu. Náš vztah k němu zůstává beze změn,“ přispěchala s prohlášením firma Nike, která stojí po jeho boku nejdéle, už od roku 1996. Na marketingových aktivitách, v nichž hraje Woods velkou roli, nechce nic měnit ani Gillette. „Tiger a jeho rodina mají naši plnou podporu,“ vzkázal golfové jedničce i mluvčí firmy Gatorade.

Podobně se vyjadřují další a další společnosti, které postavily na Tigerovi propagaci svých produktů. To je pro Woodse velmi důležité. Jakkoli je totiž nezpochybnitelnou světovou jedničkou, jen zlomek jeho příjmů pramení z úspěchů na hřišti. Drtivou většinu mu na konto posílají právě sponzoři. Na výpisech z účtu by jejich ztrátu okamžitě poznal, ačkoliv by prvního miliardáře mezi sportovci zcela jistě nezruinovala.

Woodsova tvář je spojena s více než desítkou velkých a proslulých společností, které nerady vidí, že na jejich „klukovi z plakátu“ ulpěla špína, která může poškodit i je, přesto s podporou ani chvíli neváhaly. Věří, že čas je na jejich straně, že se aktuální bouře přežene a vše se znovu vrátí do normálu.

Zatím však svět žije Tigerovým skandálem. Na prvních příčkách v hledání na Googlu se objevuje nejen golfistovo jméno, ale i jména žen, s nimiž měl podvést svou ženu Elin.

Tigerova cesta do pekla

Pátek 27. listopaduPodle informací z Floridy byl Tiger Woods zraněn při autonehodě poblíž vlastního domu. Musel být hospitalizován, po ošetření opustil nemocnici.Sobota 28. listopaduPolicie uvedla, že Woods se zranil, když ztratil kontrolu nad vozem a narazil do požárního hydrantu a do stromu. Podle zpráv manželka Elin použila golfovou hůl, aby rozbila okno vozu a pomohla manžela vytáhnout ze zničeného auta.Neděle 29. listopaduWoods odmítl již druhý den vypovídat na policii o okolnostech nehody, což jen posílilo dohady o domácí hádce. Později umístil Woods zprávu na svůj web, v níž se označil za viníka nehody. Také se ohradil proti informacím, že na něj Elin zaútočila golfovou holí. Pondělí 30. listopaduWoods oznámil, že se nezúčastní vlastního turnaje Chevron World Challenge.Úterý 1. prosinceSpekulace o Woodsových nevěrách zaplavují stránky novin. Dokonce i golfový bouřlivák a divočák John Daly apeluje na Tigera, aby tomu konečně udělal přítrž a šel s pravdou ven.Středa 2. prosinceWoods se v prohlášení omluvil za své „osobní hříchy“.

Reklama