Hlavní obsah

Golfista Tiger Woods: nové skutečnosti

Kauza Tigera Woodse se přesunula na stránky britského tisku. Zatímco Independent napsal, že klepy o soukromých výstřelcích světové jedničky kolovaly v zákulisí už léta, Mail on Sunday přinesl detailní popis vztahu golfisty s floridskou číšnicí.

Foto: Mick Tsikas , Reuters

Golfista Tiger Woods

Článek

„Na US Open v červnu mi jeden z mála novinářů, který si vytvořil více než formální vztah s Woodsem, řekl, že jeho žena Elin Nordegren vydala poslední ultimátum. Smilnění muselo přestat. Další měsíc v Turnberry šla tiskovým střediskem šeptanda, že Elin se objevila na British Open bez ohlášení. Woods neprošel teprve podruhé cutem na majoru coby profesionál a říkalo se, že měl v hlavě jiné věci," napsal James Corrigan v respektovaném listu Independent pod titulkem Všichni jsme věděli o Tigerově tajném životě.

ČASOVANÁ BOMBA

„Přesto si nikdo z nás nemyslel, že tyto „věci" se dostanou do titulků a navíc v tak bizarní a laciné podobě. Nebyla to golfová média, kdo přinesla tyto zprávy, ale média zabývající se klepy ze společnosti. Je jasné, že Woods byl nějaký čas na mušce. Před několika lety měl americký bulvár vyjít s příběhem Woodsovy aféry, ale údajně ji stáhl, když hráč v rámci vydavatelství poskytl jinému časopisu rozhovor a titulní fotografii. Krize byla zažehnána. Ve skutečnosti ale Tigrova bomba tikala a čekala na explozi," dodal Independent, který v Británii patří mezi seriózní média.

Independent také vyjádřil zvědavost nad tím, zda budou i další hráči následovat příkladu Jespera Parnevika, který jako jediný z profesionálů zatím Woodse kritizoval. „Nečekejte však nějakou otevřenost. Mezi profesionály existuje široké uznání toho, že důvodem, proč jsou tak bohatí, je právě Woods. Panují také skutečné obavy z důsledků tohoto skandálu. Golf vstupuje na neznámou půdu," napsal Independent.

VÝMĚNNÝ OBCHOD?

Daily Mail, nejmírnější z britských bulvárů, rozvinul ve svém nedělním vydání téma „přikryté" aféry, o níž se zmírnil Independent. Podle Mailu sledoval americký časopis pletky Woodse s číšnicí floridské restaurace, kam Tiger chodil s manželkou na snídaně, ale aféra byla utajena výměnou za Woodsův rozhovor a fotografování pro časopis Men´s Fitness, který vychází v rámci stejného vydavatelství.

Jedná se o čtvrtou ženu, jejíž jméno se v souvislosti s Woodsovými nemanželskými vztahy objevilo. Další média mezitím zmínila identity dalších žen, údajně spojených s Woodsem.

PODPORA OD CADDIEHO

Podporu Woodsovi vyjádřil v novozélandském tisku jeho caddie Steve Williams. Odmítl diskutovat o hráčově soukromí, ačkoli řekl, že se mu golfista svěřoval.

„Proto existují přátelé. Podporujete se v dobrém i zlém. Je to jako manželství," řekl Williams v listu New Zealand Herald a dodal, že jako první turnaj s Woodsem by měl absolvovat koncem ledna podnik PGA Tour v San Diegu.

Woods uvedl v neděli na své webové stránce poděkování všem, kdo podpořili jeho turnaj Chevron World Challenge, kterého se nezúčastnil. Turnaj v kalifornském Thousand Oaks vyhrál Jim Furyk o ránu před Graeme McDowellem.

Reklama