Hlavní obsah

Zatčený doktor za doping léčil Woodsovo koleno dlouhodobě

Daleko k ideálu měla rekonvalescence zraněného kolene Tigera Woodse a i po letošním návratu světové jedničky ke golfu zdravotní problémy neustaly. Vyšlo to najevo nyní, v souvislosti s potížemi lékaře, který Woodsovi pomáhal s rehabilitací.

Článek

Kanadský lékař Anthony Galea navštívil Woodse u něho doma na Floridě letos v únoru a březnu nejméně čtyřikrát. Lékaře si vyžádala Woodsova agentura IMG, protože panovala nespokojenost s hráčovou pomalou rehabilitací po zranění a operaci kolene v červnu 2008.

Deník New York Times napsal, že Galea vzal z pokaždé Woodsova těla krev, obohatil ji o krevní destičky a poté ji v malém množství vpravil injektáží do hráčova levého kolene.

Podle amerického deníku dva dny po zákroku zaslal Woods lékaři textovou zprávu, v níž psal, že nemůže věřit tomu, jak dobře se cítí. Vtipkoval, že je schopen skočit na kuchyňský stůl, na což mu doktor Galea odpověděl, aby to nedělal.

Poslední terapie v srpnu

Woods pak zůstal s lékařem v kontaktu. Po červencovém British Open, kde neprošel cutem teprve podruhé v kariéře na majorech, mu napsal, že má s kolenem opět problémy. V srpnu doktor znovu odletěl do Orlanda, aby Woodsovi provedl poslední terapii.

Golfista se pak podle New York Times ozval opět v říjnu, že má znovu potíže, ale lékař už mu nemohl pomoci, protože byl zatčen v Kanadě kvůli údajnému držení a distribuci zakázaných látek. Nyní doktor Galea čelí vyšetřování v USA i Kanadě.

Woodsův tým odmítl jakoukoli spojitost s případem distribuce zakázaných látek. Hráčův agent Mark Steinberg poté, co byl kontaktován New York Times, žádal redaktory, aby o kauze nepsali a nechali Woodse na pokoji.

Reklama