Hlavní obsah

Rodina je to nejlepší v mém životě, řekl Woods před aférou

WELLINGTON

Má rodina je to nejlepší, co mě v životě potkalo. I tato věta zazněla v rozhovoru golfové jedničky Tigera Woodse pro novozélandskou televizní stanici Sky Sport, který byl natočen v polovině listopadu deset dní před noční autonehodou, která obrátila jeho život naruby. Vyšlo po ní najevo, že americký hráč byl nevěrný své manželce, za což se posléze omluvil a přerušil na neurčitou dobu kariéru.

Článek

V interview, které poskytl v Melbourne u příležitosti startu na Australian Masters, Woods uvedl, že rodina u něj bude vždy na prvním místě a golf na druhém. Televizní stanice měla původně rozhovor vysílat na Vánoce, ale vzhledem k následujícím událostem sáhla ke změně.

Původně měl být nejzajímavější částí rozhovoru Woodsův vztah k jeho novozélandskému nosiči holí Stevu Williamsovi, ale nyní se tato pasáž dostala zcela na vedlejší kolej. Po vypuknutí jeho aféry s milenkami byly nejsledovanější Woodsovy výroky o rodinném životě.

Woods prohlásil, že využil znalosti nabyté při studiu časového managementu na Stanfordské univerzitě, aby zvládl role profesionálního golfisty i rodiče. Po narození dětí se prý naučil na greenech více soustředit. "Netrénuji tolik, jak jsem byl zvyklý. Netrávím na hřišti tolik času, ale koncentruji se víc než dříve. Vím, že na všechno mám méně času," uvedl nejlépe vydělávající sportovec světa.

Woods prohlásil, že rodinné hodnoty se naučil vyznávat od své matky Kultidy. "To ona dbala v naší rodině na disciplínu. Řekli byste, že otec byl ten přísný, když sloužil ve zvláštní jednotkách, ale ne. Ten byl hodný. Máma byla tvrdá," řekl Woods s úsměvem, kterými jinak během rozhovoru šetřil.

Reklama