Hlavní obsah

VIDEO: Phelps veřejně podpořil hříšníka Woodse

Americký plavec Michael Phelps vyjádřil sympatie ke golfistovi Tigerovi Woodsovi. Hrdina olympijský her v Pekingu pomocí médii vzkázal Woodsovi podporu v těžkých chvílích, kterými golfista prochází po svých nemanželských milostných aférách.

Foto: Pawel Kopczynski , Reuters

Olympijský vítěz v plavání Michael Phelps

Článek

„Přeju jemu a jeho rodině to nejlepší. V takovém období poznáte, jací jsou opravdoví přátelé, kdo za vámi stojí. A já si myslím, že teď prochází velmi těžkým obdobím,“ prohlásil Phelps. „Uznávám, nemám tušení, čím vším prochází, ale nemůže to být lehké. A tak jemu a jeho rodině přeju to nejlepší,“ zopakoval.

Obrovská vlna kritiky se na Woodse spustila poté, co vyšel najevo jeho milostný poměr s barmankou Jaimee Grubbsovou. Od té doby bulvární noviny přinášejí zprávy o dalších a dalších milenkách, s nimiž měl mít nejslavnější golfista poměr. Woods dokonce přerušil na přání své manželky Elin Nordegrenové kariéru s tím, že se chce věnovat jí a dvěma jejich dětem.

Velikán plaveckých bazénů a hrdina olympijských her v Pekingu Phelps ví, jaké to je, stát se terčem bulvárních plátků. Po obrovském úspěchu z čínské metropole, kde získal osm zlatých olympijských medailí, byl vyfocen, jak kouří marihuanu. Čtyřiadvacetiletý plavec se za svůj čin omluvil. „Byla to hloupá chyba, špatný úsudek. Chci poučit další lidi, aby tutéž chybu neudělali,“ řekl tehdy Phelps.

Reklama